JOHANNA

KAUNISMÄKI

LASTENTARHANOPETTAJA

LASTENOHJAAJA, LÄHIHOITAJA SAIRAANHOITO JA HUOLENPITO

30 V

4

Johanna Kaunismäki kuva 2.jpg

Parkano, täältä löytyy kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Sopivan kokoinen paikkakunta hyvällä sijainnilla, jossa on hyvä elää ”vauvasta vaariin”. Hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat asumisen Parkanossa, vaikka työ tai opiskelu veisi muualle. Parkanosta löytyy monipuolisesti hyviä palveluita, joita yrittäjät meille tarjoaa. Käyttämällä oman paikkakuntamme palveluita, varmistamme palveluiden pysymisen lähellämme. Kehitys menee koko ajan parempaan suuntaan ja yhteisöllisyys kantaa, sekä tuottaa hedelmää.

 

Olen syntyperäinen Parkanolainen ja asunut aina Parkanossa. Tällä hetkellä asun Lapinnevalla mieheni ja kolmen tyttäremme kanssa. Yrityselämä on tullut tutuksi mieheni yrityksen kautta, sillä hän on toiminut koneurakointialan yrittäjänä Parkanossa jo 16 vuotta.

Illat töiden jälkeen kuluu omien ja lasteni harrastuksien parissa. Parkanossa onkin aivan loistavat harrastusmahdollisuudet laidasta laitaan kaikenikäisille. Itse harrastan intohimoisesti leipomista ja erityisesti kakkujen valmistamista. Moni saattaa tunnistaa nimeni ja kasvoni leivontaryhmäni kautta facebookista tai instagramista. Facebookissa leivontaharrastustani pääsee seuraamaan Johannan keittiöstä- ryhmässä ja Instagramissa @hyppysellinen. Musiikki on myös lähellä sydäntäni. Opiskelin lapsuudessani ja nuoruudessani Parkanon musiikkiopistossa harmonikan soittoa. Sen jälkeen jatkoin harrastustani vielä kansalaisopiston puolella. Nykyisin soittelen omaksi ja lähipiirini iloksi.

Vapaa-ajalla rentoudumme perheen kanssa mökillä kauniissa Parkanolaisissa rantamaisemissa nauttien luonnosta ja rauhasta.

 

Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2010 ja työskentelin silloin Parkanon kotihoidossa muutaman vuoden. Nuorimman tyttäreni äitiysloman aikana ajatus opiskelusta nosti päätään ja pääsinkin Parkanon seurakunalle opiskelemaan oppisopimuksella lastenohjaajaksi. Myöhemmin vaihdoin lennosta uusien haasteiden perässä hanketyöhön Parkanon kaupungille. Hankkeessa työskentelin lasten vuorovaikutustaitojen, kielenkehityksen sekä keskittymis- ja kommunikaatiotaitojen parissa. Nyt olen toiminut kuluvalla lukukaudella lastentarhanopettajana Kallion päiväkodilla 5- vuotiaiden ryhmässä.

Parkanon varhaiskasvatus on siis tullut tutuksi monesta eri näkökulmasta viimeisien vuosien aikana. Tarvitsemme ehdottomasti lisää koulutettuja työntekijöitä varhaiskasvatukseen, etenkin lastentarhanopettajia ja siksi onkin tärkeää  tehdä näkyväksi laadukas varhaiskasvatussuunnitelman mukainen varhaiskasvatus, mitä kunnassamme järjestetään ja näin saada koulutettuja työntekijöitä hakemaan kaupunkimme varhaiskasvatukseen töihin. Parkanossa pitäisi olla myös yhdenmukaiset, tasavertaiset ja nykyaikaiset toimitilat varhaiskasvatuksenkin puolella. Näin saisimme tulevaisuudessakin muuttoliikennettä Parkanoon ja uusia lapsiperheitä paikkakunnallemme töihin, yrittämään, opiskelemaan, kasvamaan ja rakentamaan vielä parempaa ja elinvoimaisempaa tulevaisuuden Parkanoa!

 

Lähden ehdolle kuntavaaleihin puhtaalta pöydältä, sillä minulla ei ole aiempaa poliittista taustaa. Haluan olla mukana kehittämässä Parkanosta vielä parempaa paikkakuntaa, jossa on myös tulevaisuudessakin meidän kaikkien hyvä elää eri elämänkaaren vaiheissa.