ANTTI

LUUSALO

12

LIIKUNTANEUVOJA

LIIKUNNANOHJAAJA, AMK
34 V

SITOUTUMATON

Antti Luusalo kuva2

Tässä tekstissä esittelee lyhyesti itseään ja näkemyksiään toiselle valtuustokaudelle pyrkivä, kotipaikkakuntaansa rakastava, monessa mukana oleva liikuntaan ja vapaa-aikaan kouluttautunut oman kylän mies. Olen paljasjalkainen parkanolainen, joka on viettänyt opiskeluaikansa Pohjamaalla ja Lapissa, jonka jälkeen löytänyt tiensä takaisin Parkanoon ja työllistynyt tämän hienon paikkakunnan palvelijaksi.


Työskentelen Parkanon vapaa-aikapalveluilla nuorison ja liikunnan parissa ja näitä kunnan palvelurakenteen osa-alueita myös kehitän aktiivisesti. Vapaa-aikaani kulutan itse kilpaa urheillen ja junioreita valmentaen paikallisen salibandyn sekä jääkiekon parissa.

 

Ison osan vapaa-ajastani vietän monipuolisesti eri aktiviteettien ja harrastusten parissa, joita tällä hetkellä pääsääntöisesti ovat mökkeily, luontoliikunta, oman kodin päivittäminen ja musiikkiharrastus. Tärkein osa elämästäni kuluu kuitenkin läheisten ja hyvien ystävien parissa.

 

Olen aina halunnut vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointia edistävään päätöksentekoon, ja siksi olen valinnut kunnallispolitiikan osaksi elämääni. Tulevaisuuden hyvinvoiva ja elinvoimainen Parkano rakennetaan yhteistyöllä, päämäärätietoisuudella, osaamisella ja uskolla parempaan huomiseen. Tarvitsemme yhteistä tahtotilaa, jonka päällimmäisenä tavoitteena on onnellinen ja kotiaan arvostava kuntalainen. Yhden kauden valtuutettuna, ja suurin piirtein saman ajan kaupunkimme palveluksessa työskennelleenä voin todeta, että olemme nyt oikealla tiellä kohti nykyaikaista maaseutu-kaupunkiasumista – parasta elämää.


Mikäli minut valitaan toiselle valtuustokaudelle, pyrin yhteistyössä yli puoluerajojen edistämään paikkakunnan elinvoimaisuutta ja vetovoimaa tukemalla erityisesti pehmeitä arvoja, kuten viihtyvyyttä ja vapaa-ajan mahdollisuuksia eri-ikäiset kuntalaiset huomioiden. Koen tärkeäksi myös paikallisen työnteon ja yrittäjyyden mahdollisuuksien edistämisen, joista kaikki hyvinvointi kumpuaa. Ympäristön ja luonnon hyvinvointia tulee ylläpitää työllisyyden, yrittäjyyden ja asumisen kanssa oikeassa mittasuhteessa ja yhteisymmärryksessä kestävän kehityksen raameissa paikallisella tasolla, kuin valtakunnallisestikin.


Tulevaisuuden maaseudun elinvoimaisuuteen kuuluu vahvasti yhteistyö yli kuntarajojen. Kliseistä sanontaa mukaillen – puheiden aika on ohi ja nyt on aika tekojen. Omalta osaltani näen, että olemme jo tekojen vaiheessa ja tämän vaiheen tulee jatkua.